Artikel: mei/juni/juli 2024
Wijn
Jawel, voor de mensen die me kennen. Alcohol is ronduit gif voor het lijf. Enkel de alcohol die door ons lichaam zelf aangemaakt wordt tijdens bepaalde processen kan als ok beschouwd worden. Het betreft dan een promillage dat te verwaarlozen is en wanneer men overleden is vinden er allerlei gistingsprocessen plaats waardoor het lichaam een iets hoger promillage alcohol kan bevatten.
Maar als je dan toch heel soms gewoon jezelf wil verwennen, kies dan producten die het minst belastend zijn voor het lichaam. Zo kwam ik bij het onderwerp wijn. Een drank waar ik op het moment dat ik deze blog start nog weinig van weet. Het verdient de aandacht, al is het maar dat mijn clientèle dit product zichzelf toch graag cadeau doet. Vandaar de komende 3 maanden een zoektocht in de wereld van wijn. Dan wel op de meest verantwoordelijk en geïnformeerde wijze. Met natuurlijk verwijzingen naar producten waar ik dan achter kan staan.
Wijn kan op verschillende manieren worden geproduceerd, afhankelijk van de gebruikte methoden en filosofieën. Hieronder beschrijf ik de verschillen tussen standaard, biologische, bio-dynamische, organische en natuurwijn.
standaard
Productiemethode:
Kenmerken:
biologisch
Productiemethode:
Kenmerken:
Bio-dynamisch
Productiemethode:
Kenmerken:
Organisch
Productiemethode:
Kenmerken:
Natuurwijn
Productiemethode:
Kenmerken:
De eerste wijn in mijn zoektocht is Altana Douro biologico organic. via de makkelijke weg, de Gall & Gall. Biologische, bio-dynamisch,, natuurwijn,
Het waarom van toevoegingen:
Mogelijke effecten toegevoegde stoffen op het lichaam:
Boeken
YouTube
Producten
Artikel: januari/februari/maart 2024
Helaas was er geen tijd vrij voor een blog
Artikel: oktober/november/december 2023
De samenhang van het gebit en onze gezondheid:
Als orthomoleculair therapeut is de kennis over op het gehele lichaam van toepassing. Zo ook het gebit. De opgedane kennis vervlecht ik in mijn praktijk. Er een uitgebreid verhaal over ons gebit te vertellen. De veranderingen door westerse voedingsgewoontes, de veranderingen van de gebitsstructuur, het effect op ademhalen en nog veel meer vind je in boek Jaws - Sandra Kahn. De invloed van onze energiecentrales (mitochondriën), mineralen, vitaminen en oliën op het gebit en daarmee een goede gezondheid vind je in het boek van Hans Beekmans - Het briljant verborgen geheim van een gezond gebit. Het effect van voorouderlijke tradities, epigenetica, darm gezondheid, het microbioom (darmen en mond) en daaruit ontwikkelde adviezen waar de wetenschap m.b.t. het gebit en voeding samenkomen vind je in het boek van Dr. Steven Lin - The Dental Diet .
Op mijn zoektocht naar een biologisch tandarts, als gevolg van het ontbreken van kennis bij veel tandartsen over de betekenis van ons gebit in het gehele lichaam, kwam ik uiteindelijk via vele omwegen bij Arjan Starrenburg. Hier maakte ik kennis met oa. T-scan (al meer dan 100 wetenschappelijke onderzoeken en publicaties gedaan over de T Scan in de media). Het consult omvatte het verwijderen van een kies en de T-scan. De kies waarop eerder een kroon was gezet en inmiddels 2 wortelkanaal behandelingen. Belangrijk onderdeel was dat Arjan Starrenburg luisterde naar mijn wens en begreep dat ik als orthomoleculair therapeut een andere kijk op het gebit in het geheel van het lichaam had. Problemen met mijn spieren, gewrichten en nek, waarvan ik de oorsprong vermoedde in mijn gebit, verdwenen als sneeuw voor de zon. Een beetje verder kijken en openstaan voor andere mogelijkheden heeft me gezondheidsvoordelen opgeleverd.
De T-scan met Arjan Starrenburg podcast Denti+ (Marco Egas)
Immuniteit begint in de mond (Jeroen de Haas) - Energetica Natura
Boeken
YouTube
Producten